به گزارش ایسجا به نقل از سایت ایپس؛ منتصر ادکایدک، معاون رئیس انجمن رسانههای ورزشی فلسطین در گزارش قوی و تأثیرگذار خود که پر از آمار شوکهکننده بود، در کنگره ایپس (AIPS) در رباط مراکش، به ابعاد ویرانی که به بخش ورزش فلسطین به دلیل تجاوزات مداوم اسرائیل به غزه از ۷ اکتبر ۲۰۲۳ وارد شده است، پرداخت.
صحبت های ادکایدک در کنگره ایپس توجه جهانی را به واقعیتهای جدی که ورزشکاران فلسطینی به ویژه در غزه با آن مواجه هستند، جلب کرد؛ جایی که زندگی انسانی و زیرساختهای ورزشی تحت حمله مستقیم قرار دارند.
او همچنین به مشکلاتی که همکارانش در کمیته رسانههای ورزشی فلسطین با آن مواجه هستند، اشاره کرد، به ویژه عدم توانایی رئیس و دبیر کمیته، اشرف مطر، و مصطفی سیام برای شرکت در جلسات AIPS طی دو سال گذشته.
منتصر در گزارش خود، فاش کرد که از آغاز تجاوز۵۶۰ ورزشکار فلسطینی کشته شدهاند:
-۲۵۰ شهید از جامعه فوتبال فلسطینی (بازیکنان، مربیان، داوران)
-۵۱ شهید از انجمن کاوشگران فلسطینی
- ۲۵۹ شهید از فدراسیونها و آکادمیهای ورزشی تحت نظر کمیته المپیک فلسطین
ادکایدک همچنین توضیح داد که ۲۶۵ مکان و زیرساخت ورزشی شامل موارد زیر تخریب شدهاند:
- ۱۸۴ مورد کاملاً تخریب شده
-۸۱ مورد آسیب دیدهاند
از جمله تأسیسات آسیبدیده:
- ۲۳ ورزشگاه فوتبال، از جمله ورزشگاههای بزرگ مانند ورزشگاه یرموک، ورزشگاه فلسطین و ورزشگاه دورا که برخی از آنها به پناهگاههایی برای خانوادههای بیخانمان تبدیل شدهاند.
- ۱۲ ورزشگاه تأمین مالی شده توسط فیفا کاملاً تخریب شدهاند
- ۳۵ سالن ورزشی چندمنظوره، از جمله تأسیسات متعلق به باشگاهها در غزه
ادکایدک نگرانی عمیق خود را ابراز کرد که هدفگیری مداوم ورزشکاران و تأسیسات ورزشی، خطر نابودی یک نسل کامل از ورزشکاران فلسطینی و زیرساخت های توسعه ورزشی را به همراه دارد. او از جامعه جهانی ورزش خواست تا مسئولیتهای اخلاقی و انسانی خود را با فشار برای پایان دادن به حملات علیه غیرنظامیان و زیرساختهای ورزشی در فلسطین بر عهده بگیرد.
ادکایدک در پایان سخنان خود اعلام کرد که به نمایندگی از کمیته رسانههای ورزشی فلسطین ابتکاری جدید تحت عنوان "خبرنگاران امید" راهاندازی میشود.
این پروژه رسانهای ورزشی پیشگامانه با هدف کمک به جوانان غزه برای بازیابی عاطفی و اقتصادی با مشارکت آنها در روزنامهنگاری ورزشی با همکاری رسانههای عربی و بینالمللی است.
اهداف این ابتکار:
۱. توانمندسازی اقتصادی:
ایجاد فرصتهای شغلی برای جوانان غزه در سازمانهای رسانهای منطقهای و بینالمللی تا به آنها کمک کند ثبات مالی و آینده حرفهای خود را بسازند.
۲. حمایت روانی:
استفاده از روزنامهنگاری ورزشی به عنوان ابزاری درمانی با پوشش داستانهای الهامبخش که پیامهایی از امید و تابآوری در میان ویرانیها منتقل میکند.
۳. تقویت صدای غزه:
استقرار خبرنگاران محلی دائمی در غزه برای اطمینان از اینکه روایت فلسطینیها واقعی و پیوسته با جهان به اشتراک گذاشته میشود.
۴. ایجاد پلهای انسانی از طریق ورزش:
استفاده از ورزش به عنوان زبانی جهانی برای ارتباط مخاطبان جهانی با داستانهایی از غزه که قدرت و اراده زندگی را برجسته میکند.
ادکایدک از همه رسانههای بینالمللی و عربی خواست تا به این ابتکار بپیوندند و آن را از طریق زیر حمایت کنند:
- استخدام خبرنگاران محلی ورزشی از غزه بر اساس قرارداد دائمی یا آزاد
- ارائه آموزش تخصصی (به صورت مجازی یا حضوری) در روزنامهنگاری، گزارشدهی و تولید محتوا
- ارائه قراردادهای بلندمدت برای تضمین امنیت مالی
- تخصیص فضای اختصاصی برای انتشار داستانهای ورزشی از غزه در پلتفرمهای خود
ادکایدک سخنرانی خود را با تأکید بر این نکته پایان داد که حمایت از این ابتکار نه تنها کمک میکند تا آینده جوانان غزه بازسازی شود بلکه پلتفرمهای رسانهای را با محتوای واقعی و عمیقاً انسانی غنی میکند که منعکس کننده تابآوری، شکستناپذیری و امید پایدار است.